سنسورها

سنسورها

سنسورها به عنوان وسیله ای طراحی و تعبیه شده اند که می تواند برای حس کردن یا تشخیص دادن کمیت فیزیکی شبیه نیرو ، فشار، کشش، نور و … استفاده شود و درمرحله بعدی آن را به سیگنال الکترونیکی تبدیل می کند تا کمیت فیزیکی را اندازه گیری کرده و تشخیص دهد و کنترل  کند. دربعضی شرایط  تنها یک سنسور برای تحلیل کردن سیگنال به دست آمده امکان دارد کافی نباشد. در آن نمونه ها یک سیستم شایسته سازی سیگنال برای حفظ ولتاژ خروجی سنسورها روي چيزي كه اندازه گيري مي كنند فشاري وارد می کنند. براي مثال وقتي دماسنج دماي اتاق را، داخل يك فنجان مايع داغ مي گذاريم، مايع خنك مي شود. در حالي كه مايع، دماسنج را گرم مي كند.

سنسور های متفاوت کارکرد متفاوتی دارند که باید در صورت تیاز و بادقت انتخاب شود درغیر این صورت سنسور ممکن است دائما خراب شود . سنسور در محدوده مورد نظر با توجه به دستگاه نهایی استفاده شده است.

اکثر سنسورها نمی توانند به صورت مستقل کار کنند. پس ولتاژ ورودی کافی برای آنها تعبیه شوند.

در واحد آماده سازی سیگنال، خروجی سنسور ممکن است، فیلترشود تقویت شود، و یا به ولتاژ خروجی مورد نظر تغییرداده شود. برای مثال: اگر میکروفونی را در نظر بگیریم که سیگنال صدا را تشخیص می دهد و به ولتاژ خروجی تبدیل می کند (که بر حسب میلی ولت است)،  برای راه اندازی یک مدار خارجی سخت می شود. بنابراین یک واحد شایسته سازی خروجی یعنی یک تقویت کننده برای افزایش قدرت سیگنال استفاده می شود. اما سیگنال متناسب شده برای همه ی سنسورها شبیه دیود حساس به نور، LDR و غیره لازم نیست.

میزان حساسيت سنسورها به این شکل  مشخص میشود كه خروجي آن موقعي كه كميت اندازه گيري شده تغيير مي كند، تغيير كند. براي مثال هنگامي كه تغييرات دما يك درجه سانتي گراد تغيير مي كند و جيوه در دماسنج يك سانتي متر حركت مي كند، حساسيت يك سانتي متر درجه سانتي گراد است. سنسورهایی كه تغييرات خيلي كوچك را اندازه گيري مي كنند، لازم است حساسيت هاي خيلي بالا داشته باشند.

پيشرفت تكنولوژيكي اجازه مي دهد كه سنسورهاي بيشتر و بيشتري در مقياس ميكروسكوپي ساخته شود

بنابراين باید سنسورهایی طراحي شوند تا اثر كوچكي روي آن چه كه اندازه گيري مي كنند داشته باشند. ساختن سنسور كوچك تر اصولا این کارا را آسان مي كند و بسیار پرفایده تراست.

موارد استفاده از سنسورها یا حسگر

سنسورها در وسایلی با كاربردهاي روزمره و امروزی مثل كف آسانسورهای لمسي-حسي (حس گر لامسه اي) و لامپ هايي كه با لمس پايه شان روشن و خاموش میشوند کاربرد بسزایی دارند. سنسورهایی  در خودروها، ماشين آلات، وسايل ماوراي جو، تجهيزات پزشكي و ربات ها كاربرد دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست